Mijn eerste was

Door Xepos op woensdag 6 mei 2015 20:00 - Reacties (40)
Categorie: Wonen, Views: 5.055

Ik was het zat
Al een aantal jaar ben ik student. Elke dag op en neer reizen met het OV (2:15 uur enkel) werd voor mij teveel. En heb ik besloten om dichter bij mijn school te gaan wonen.

Inmiddels is dat besluit al anderhalfjaar geleden genomen en woon ik op mezelf. Iedere weekend ging ik terug naar mijn ouderlijk huis, met mijn vuile was. Maandagochtend kon ik weer terug met een tas schone kleren. Hoe dat geregeld werd, geen flauw idee. Maar makkelijk was het wel.

Omdat ik het heerlijk vind om van mijn vrijheid te genieten bleef ik soms een weekendje extra. Dus verdubbelde de vuile was. Mijn mam vond dit uiteraard superleuk.

Mam was het zat
Zoals ieder weekend leegde ik mijn tas in de wasmand. Maar ditmaal kwam er de opmerking van mijn mam: "Werd het niet eens tijd dat je je eigen was deed? Je vind het toch zo leuk om op jezelf te wonen". Hm ja, daar had ik geen antwoord op en was het daarmee ook gedaan met de pret.

Mythisch apparaat
Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb dan een wasmachine gekocht. Bezorgers hebben het aangesloten op de zolder (mijn dank daarvoor) en is het klaar voor gebruik.

Daar staat die dan. De wasmachine.

En ... wat nu? De handleiding? Nee joh, ben een man, een tweaker. Handleidingen zijn niet voor mij bedoeld. 8-)

Na eventje nagedacht te hebben had ik besloten om mijn vuile was eerst te sorteren. Dus van mijn één grote stapel werden er drie kleine stapeltjes gemaakt. Een stapel voor donker, een voor licht en de laatste voor wit.
Maar ... toen kwam ik bij een wit t-shirt terecht met blauwe strepen. Paniek! Is dit nu wit of hoort dit bij de lichte kleuren. Help! Na even tot rust te zijn gekomen heb ik besloten om de huishoudservice: mam te bellen. :+ Bij de witte was hoort het blijkbaar blijkbaar.

Prima. Stapeltje in de wasmachine gestopt. Wasmachine aangezet. En duizenden lampjes gingen aan en verschillende pieptonen werden gemaakt. :| Nu weet ik wel hoe een digibeet zich voelt voor een computer. Even rustig alle lampjes, symbooltjes, tekst en knopjes doorgenomen op de wasmachine.

Katoen! Katoen dat begrijp ik! Daar zijn mijn kleren van gemaakt. Daarop heb ik dan ook gedrukt. En wat blijkt. De wasmachine stelt zichzelf in. Op het display zie ik dat de temperatuur is ingesteld op 30 graden en een heel wasprogramma is opgesteld. Prima, prima.

Oke wasmiddel nu nog erin. Bakje eruit schuiven. En wat zie ik vier verschillende vulmogelijkheden... Misschien dan maar eens kijken op het doosje van de wastabletten waar het moet. En wat blijkt het moet gewoon in de trommel. Moet blijkbaar wel eerst de tablet in de trommel erin doen en dan pas de kleren. Nu heb ik dus een beetje gesjoemeld en het tabletje onder de kleren geschoven :9

Op de wasverzachter staat helaas niet in welke vak ik moet vullen dus heb ik het toch maar opgegeven en de handleiding erbij gepakt. Ik moet het dus schenken in het gaatje. De hoeveelheid staat gelukkig voorgeschreven op de fles dus geen paniek daar.

Alles goed? Check! Dan druk ik op de start knop. Zie meteen dat de trommel draait. Maar wacht ... geen water. Geen water? GEEN WATER. De paniek slaat er weer in en snel de kraan gechecked. Welke kant moest het nou alweer op? Oh juist ja, righty tighty, lefty loosy. Maar blijkbaar is de kraan al helemaal links gedraaid. Snel de handleiding bekijken. Pssttftttsst, ah water! Water is er. Gelukkig maar. Toch wil ik het weten voor de volgende keer dus heb de handleiding verder bekeken en het bleek dat het een gewichtsmeting was. Uhm oke...

Op het display staat nog anderhalfuur. De anderhalfuur heb ik genomen achter de PC om deze blog te schrijven.

Wat een mythisch apparaat is de wasmachine toch.

*Update: na de was
De wasmachine was klaar met zijn programma en liet dat ook weten. Maakte een soort van old school ringtone deuntje dat zelfs op de begane grond te horen was.

Loop naar de zolder toe en ik moet toegeven een verse was, wat ruikt dat lekker zeg.
Maar ik heb niet zo goed nagedacht. 'Tis echt mijn eerste keer haha. Ik heb geen droogrek of waslijn om de kleren op te hangen. |:( Heb nu maar als tijdelijke oplossing de ballustrades en het douchehok volgehangen.

Wat een blunder _/-\o_ Ik dacht het nog redelijk goed deed.


Mijn eerste blogpost
Al een tijdje zat ik eraan te denken om een tweakblog aan te maken en iets te posten. Maar door het gebrek aan een onderwerp ben ik er nog nooit aan begonnen. Nu had ik een leuke ervaring meegemaakt en dacht ik dat eens te delen met de wereld.

Ik weet dat ik geen wereldschrijver of een iets van een schrijver dan ook. Maar ik hoop dat je hier van hebt genoten. Feedback is uiteraard welkom. En jullie ervaringen/blunder met je eerste was mag je natuurlijk hier ook delen.