Mijn eerste was

Door Xepos op woensdag 6 mei 2015 20:00 - Reacties (40)
Categorie: Wonen, Views: 4.958

Ik was het zat
Al een aantal jaar ben ik student. Elke dag op en neer reizen met het OV (2:15 uur enkel) werd voor mij teveel. En heb ik besloten om dichter bij mijn school te gaan wonen.

Inmiddels is dat besluit al anderhalfjaar geleden genomen en woon ik op mezelf. Iedere weekend ging ik terug naar mijn ouderlijk huis, met mijn vuile was. Maandagochtend kon ik weer terug met een tas schone kleren. Hoe dat geregeld werd, geen flauw idee. Maar makkelijk was het wel.

Omdat ik het heerlijk vind om van mijn vrijheid te genieten bleef ik soms een weekendje extra. Dus verdubbelde de vuile was. Mijn mam vond dit uiteraard superleuk.

Mam was het zat
Zoals ieder weekend leegde ik mijn tas in de wasmand. Maar ditmaal kwam er de opmerking van mijn mam: "Werd het niet eens tijd dat je je eigen was deed? Je vind het toch zo leuk om op jezelf te wonen". Hm ja, daar had ik geen antwoord op en was het daarmee ook gedaan met de pret.

Mythisch apparaat
Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb dan een wasmachine gekocht. Bezorgers hebben het aangesloten op de zolder (mijn dank daarvoor) en is het klaar voor gebruik.

Daar staat die dan. De wasmachine.

En ... wat nu? De handleiding? Nee joh, ben een man, een tweaker. Handleidingen zijn niet voor mij bedoeld. 8-)

Na eventje nagedacht te hebben had ik besloten om mijn vuile was eerst te sorteren. Dus van mijn één grote stapel werden er drie kleine stapeltjes gemaakt. Een stapel voor donker, een voor licht en de laatste voor wit.
Maar ... toen kwam ik bij een wit t-shirt terecht met blauwe strepen. Paniek! Is dit nu wit of hoort dit bij de lichte kleuren. Help! Na even tot rust te zijn gekomen heb ik besloten om de huishoudservice: mam te bellen. :+ Bij de witte was hoort het blijkbaar blijkbaar.

Prima. Stapeltje in de wasmachine gestopt. Wasmachine aangezet. En duizenden lampjes gingen aan en verschillende pieptonen werden gemaakt. :| Nu weet ik wel hoe een digibeet zich voelt voor een computer. Even rustig alle lampjes, symbooltjes, tekst en knopjes doorgenomen op de wasmachine.

Katoen! Katoen dat begrijp ik! Daar zijn mijn kleren van gemaakt. Daarop heb ik dan ook gedrukt. En wat blijkt. De wasmachine stelt zichzelf in. Op het display zie ik dat de temperatuur is ingesteld op 30 graden en een heel wasprogramma is opgesteld. Prima, prima.

Oke wasmiddel nu nog erin. Bakje eruit schuiven. En wat zie ik vier verschillende vulmogelijkheden... Misschien dan maar eens kijken op het doosje van de wastabletten waar het moet. En wat blijkt het moet gewoon in de trommel. Moet blijkbaar wel eerst de tablet in de trommel erin doen en dan pas de kleren. Nu heb ik dus een beetje gesjoemeld en het tabletje onder de kleren geschoven :9

Op de wasverzachter staat helaas niet in welke vak ik moet vullen dus heb ik het toch maar opgegeven en de handleiding erbij gepakt. Ik moet het dus schenken in het gaatje. De hoeveelheid staat gelukkig voorgeschreven op de fles dus geen paniek daar.

Alles goed? Check! Dan druk ik op de start knop. Zie meteen dat de trommel draait. Maar wacht ... geen water. Geen water? GEEN WATER. De paniek slaat er weer in en snel de kraan gechecked. Welke kant moest het nou alweer op? Oh juist ja, righty tighty, lefty loosy. Maar blijkbaar is de kraan al helemaal links gedraaid. Snel de handleiding bekijken. Pssttftttsst, ah water! Water is er. Gelukkig maar. Toch wil ik het weten voor de volgende keer dus heb de handleiding verder bekeken en het bleek dat het een gewichtsmeting was. Uhm oke...

Op het display staat nog anderhalfuur. De anderhalfuur heb ik genomen achter de PC om deze blog te schrijven.

Wat een mythisch apparaat is de wasmachine toch.

*Update: na de was
De wasmachine was klaar met zijn programma en liet dat ook weten. Maakte een soort van old school ringtone deuntje dat zelfs op de begane grond te horen was.

Loop naar de zolder toe en ik moet toegeven een verse was, wat ruikt dat lekker zeg.
Maar ik heb niet zo goed nagedacht. 'Tis echt mijn eerste keer haha. Ik heb geen droogrek of waslijn om de kleren op te hangen. |:( Heb nu maar als tijdelijke oplossing de ballustrades en het douchehok volgehangen.

Wat een blunder _/-\o_ Ik dacht het nog redelijk goed deed.


Mijn eerste blogpost
Al een tijdje zat ik eraan te denken om een tweakblog aan te maken en iets te posten. Maar door het gebrek aan een onderwerp ben ik er nog nooit aan begonnen. Nu had ik een leuke ervaring meegemaakt en dacht ik dat eens te delen met de wereld.

Ik weet dat ik geen wereldschrijver of een iets van een schrijver dan ook. Maar ik hoop dat je hier van hebt genoten. Feedback is uiteraard welkom. En jullie ervaringen/blunder met je eerste was mag je natuurlijk hier ook delen.

Reacties


Door Tweakers user Palmolive, woensdag 6 mei 2015 20:04

Ik vind m leuk :) Leuk om je blog te lezen!

Door Tweakers user Silent7, woensdag 6 mei 2015 20:13

hahaha grappig

Koop een zak wasnoten, drie schilletjes daarvan in een oude sok meewassen met bonte was en die drie schilletjes kan je dan twee keer mee wassen.
Wij doen een dik jaar met een zak, dus erg goedkoop.
Duurzaam ook, geen rotzooi als palmolie en plastic microkorrels het milieu in.

Doe bij je witte was wat citroenschillen en soda (zilversoda) en die komt ook stralend duurzaam uit de machine.

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 6 mei 2015 20:17

Leuk stukje. Maaruh.... de 20 gepasseerd en nog nooit een wasje gedaan? Wat the tweak? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Door Tweakers user Xepos, woensdag 6 mei 2015 20:19

-RetroX- schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 20:17:
Leuk stukje. Maaruh.... de 20 gepasseerd en nog nooit een wasje gedaan? Wat the tweak? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Inderdaad 20 gepasseerd. Maar zelf nog nooit een was gedaan. Strijk wel soms de kleren maar nog nooit echt het wasgedeelte gedaan.
Waarom? Geen idee werd nooit van me gevraagd en zelf ook nooit aangeboden om het te doen.

Door Tweakers user Xepos, woensdag 6 mei 2015 20:21

Silent7 schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 20:13:
hahaha grappig

Koop een zak wasnoten, drie schilletjes daarvan in een oude sok meewassen met bonte was en die drie schilletjes kan je dan twee keer mee wassen.
Wij doen een dik jaar met een zak, dus erg goedkoop.
Duurzaam ook, geen rotzooi als palmolie en plastic microkorrels het milieu in.

Doe bij je witte was wat citroenschillen en soda (zilversoda) en die komt ook stralend duurzaam uit de machine.
Haha wasnoten dat is me weer eens iets nieuws.
Maar op dit moment heb ik nog een doosje tabletten dus wanneer deze op zijn zal ik daar eens naar kijken :)

Door Tweakers user RobinHood, woensdag 6 mei 2015 20:22

Wat een luxe voor een student :+ Een wasmachine met display :+

Ik had lekker zo'n oud ding, een bovenlader nog wel, wel heel simpel, temperatuur instellen? katoenstand? Wat is dat? Gewoon op eco, bolletje meuk erin en gaan met die banaan.

En de centrifugestand was dood, dus alles overhevelen in een losse centrifuge, werkte wel erg goed.

Was uitzoeken hoefde niet, toch wel een voordeel van metalhead zijn, alle was is zwart :P

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 6 mei 2015 20:22

Sorteren van wasgoed is zooo 1995.

Als je spullen al een aantal malen hebt gewassen, is de kleurvastheid daarna gewoon goed. Ik pleur al sinds jaar en dag alles en nogwat door mekaar, dat werkt prima, en nog nooit een roze hemd of vlekken gehad.

Door Tweakers user Valorian, woensdag 6 mei 2015 20:49

Leuk blog!

NB: Ik gooi ook gewoon alles bij elkaar. Heb geen echte witte kleding, dus dat scheelt al. Verder doe ik alles op 40 graden behalve lakens e.d. Voorheen ook alles op 1600 toeren maar sinds mijn wasmachine i.c.m. houten vloer wel erg lawaaiig wordt toch maar weer naar 1200 gegaan en alleen nog overdag. Zucht. Lang leve een jaren 20 huis. O ja, en wasverzachter gebruik ik tot het op is, dan soms maanden niet tot ik er weer aan denk zo'n fles te kopen.

Door Tweakers user Frozen, woensdag 6 mei 2015 20:58

Dit ga ik in de komende jaren ook mee maken. Voor nu heb ik een bladwijzer aangemaakt. :D

Door Tweakers user Wom, woensdag 6 mei 2015 21:16

Leuke blog! Ben zelf ook nogal van de ervaringen delen hier op tweakers, dus vooral blijven doen :)

Door Tweakers user Xepos, woensdag 6 mei 2015 21:39

Valorian schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 20:49:
Leuk blog!

NB: Ik gooi ook gewoon alles bij elkaar. Heb geen echte witte kleding, dus dat scheelt al. Verder doe ik alles op 40 graden behalve lakens e.d. Voorheen ook alles op 1600 toeren maar sinds mijn wasmachine i.c.m. houten vloer wel erg lawaaiig wordt toch maar weer naar 1200 gegaan en alleen nog overdag. Zucht. Lang leve een jaren 20 huis. O ja, en wasverzachter gebruik ik tot het op is, dan soms maanden niet tot ik er weer aan denk zo'n fles te kopen.
Ja dat heb ik nu ook meegemaakt. Centrifugeert op 1400 toeren. En dat maakt een herrie joh. Dacht even dat de wasmachine wegtrilde haha.

Heb even een update geplaatst nu de was klaar is ;)

Door Tweakers user Morelleth, donderdag 7 mei 2015 08:08

Wacht maar tot er ooit een vrouw en kinderen bijkomen. Dan is de was niet meer leuk (zelfs al doe je het niet zelf ^^)

En sorteren is dan niet echt een overbodige luxe meer. Of althans... in elk geval 2 stapels.
Kinderen en de rest. Want spul van de kids mag bijna standaard in een kookwas (60+ graden) om het schoon te krijgen.

Maar leuke blog. You made me smile :p

Door Tweakers user jctjepkema, donderdag 7 mei 2015 08:24

Ik heb ook gelachen. Ik ben zelf 20 en mij staat dit ook te wachten. Word nog wat..

Door Tweakers user ignition_mp, donderdag 7 mei 2015 09:17

Dit is PRECIES mij gevoel van hoe ik op mezelf ging in oktober..

Na jarenlang in het ouderlijk nest te hebben kunnen genieten kwam ik tot de conclusie dat ik maar op mezelf ging wonen.. Dus hup als 22 jarige tech-fan maar een dikke tv e.d gekocht en moeder zou met stiefpa een wasmachine regelen..

Wat een feest was het om dat ding door het trapgat te krijgen (note: het hoofdbord van mijn bed paste er niet eens door dus moet je nagaan wat voor ellende om die wasmachine er door te krijgen)

Ik knikker daarentegen alles gewoon bij elkaar (op mn zanderige voetbalkleding na dan :P) en als het huis aan alle kanten los getrild is door de centrifuge (damn wat een herrie maakt dat) word ik vergezeld door een vriendelijk deuntje (google maar eens op: "samsung eco bubble end song" ) begint de hel pas.. ophangen!!!!! Hoop dat de vrouwe na dr studie bij me intrekt want dit is echt niks voor mij :P (zij vind het prima om te doen)

Door Tweakers user Falcon, donderdag 7 mei 2015 10:02

Eigenlijk ben ik nog steeds opzoek naar de ultieme wasmachine:

Binnen 1 uur:
1. Was erin
2. Aan
3. Schoon/Droog/Niet strijken.
4a. Was eruit en klaar om aan te trekken
4b. Was eruit, opvouwen en in de kast.

Voor stap 1 en 4b wil ik best een rol in spelen.. maar de rest moet die machine het volledig gewoon doen. Geen gezeik met was wat nog half nat is en gekreukt is... gewoon klaar.

Dan wil ik wel de was gaan doen thuis ;)

Door Tweakers user naftebakje, donderdag 7 mei 2015 10:07

IPV wasverzachter (die niet met alles mag gebruikt worden) kan je ook gewoon een sheut azijn in het wasverzachterbakje doen, ga je meteen ook kalk tegen (en heb je geen calgon nodig).

Door Tweakers user Qwerty-273, donderdag 7 mei 2015 10:27

@Falcon, gewoon een was/droog combi nemen? En je kleren aanpassen aan spullen die niet gestreken toch zonder kreukels zijn? Zoals polyester shirtjes en broekjes. Die zijn bovendien zo droog :P

Door Tweakers user TunderNerd, donderdag 7 mei 2015 10:34

@Falcon, er zijn een aantal hele dure Miele machines die direct de kleding stomen; strijken hoeft (bijna) niet meer. Of het de prijs waard is laat ik aan jouw over...

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 7 mei 2015 10:52

Qwerty-273 schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 10:27:
@Falcon, gewoon een was/droog combi nemen?
Nadeel van die dingen is dat ze alleen de helft van het gewicht daadwerkelijk goed drogen, oftewel een 6kg wasmachine droogt maar 3kg goed, wat in de praktijk voorkomt is dus wassen, ding open trekken, helft van de was eruit en dan drogen. Vervolgens andere helft dorgen...
Een was/droog-combi is alleen leuk voor de ruimtebesparing , niet meer en niet minder...

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 7 mei 2015 10:59

Falcon schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 10:02:
Eigenlijk ben ik nog steeds opzoek naar de ultieme wasmachine:

Binnen 1 uur:
1. Was erin
2. Aan
3. Schoon/Droog/Niet strijken.
4a. Was eruit en klaar om aan te trekken
4b. Was eruit, opvouwen en in de kast.

Voor stap 1 en 4b wil ik best een rol in spelen.. maar de rest moet die machine het volledig gewoon doen. Geen gezeik met was wat nog half nat is en gekreukt is... gewoon klaar.

Dan wil ik wel de was gaan doen thuis ;)
Binnen het uur is wat lastig omdat de meeste wasprogramma's er al langer over doen. Maar als op zich kan dit wel. Ik heb ook zo'n wasmachine+

Die + staat voor een huishoudelijke hulp. De kosten voor mijn hulp zijn lager dan wat ik verdien met mijn eigen bedrijf. Dus het laten doen van verschillende huishoudelijke taken is per saldo goedkoper dan het zelf te doen. ;)

Door Tweakers user elleP, donderdag 7 mei 2015 12:17

Ik heb sinds 2 weken deze en hij zegt een < 1 uur was-en-droog programma te hebben (45 min, max 1 kg). Hoe schoon en droog het daadwerkelijk word daarmee weet ik (nog) niet.

Ik had hier voor ook een was en droog machine, maar na 12 jaar dienst is 'ie er mee opgehouden. En nu 'ie dan vervangen is had ik wel gewild dat hij twee jaar geleden al overleden was. Het is niet normaal hoeveel stiller deze is, terwijl ik nu op 1400rpm ipv 1000 rpm centrifugeer, en er ook nog eens meer was in kan. Hier gooi ik met een gerust hart 's avonds de was-en-droog in, en 's ochtends kan het de la weer in terwijl ik heerlijk heb liggen slapen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 mei 2015 12:17]


Door Tweakers user Silent7, donderdag 7 mei 2015 13:31

Qwerty-273 schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 10:27:
@Falcon, gewoon een was/droog combi nemen? E
Probleem is dat deze machines meestal het stof dat bij het drogen vrijkomt wegpompen en dat doen door een interne slang/pijp die niet schoon te maken is, we hebben op een verhuurde etage twee maal een dergelijk apparaat gezet en die hielden het niet langer dan 4 jaar vol,

Door Tweakers user Falcon, donderdag 7 mei 2015 14:18

-RetroX- schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 10:59:
[...]


Binnen het uur is wat lastig omdat de meeste wasprogramma's er al langer over doen. Maar als op zich kan dit wel. Ik heb ook zo'n wasmachine+

Die + staat voor een huishoudelijke hulp. De kosten voor mijn hulp zijn lager dan wat ik verdien met mijn eigen bedrijf. Dus het laten doen van verschillende huishoudelijke taken is per saldo goedkoper dan het zelf te doen. ;)
Dit is dus precies de reden waarom ik het investering waard zou vinden, wasmachine+. Welke model heb jij?

Door Tweakers user Luuk1983, donderdag 7 mei 2015 15:05

Falcon schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 14:18:
[...]


Dit is dus precies de reden waarom ik het investering waard zou vinden, wasmachine+. Welke model heb jij?
Model 'huishoudelijke hulp' dus ;)

Door Tweakers user Falcon, donderdag 7 mei 2015 15:05

Oh crap.. helemaal verkeerd gelezen :P

Door Tweakers user Jurrian120, donderdag 7 mei 2015 15:20

-RetroX- schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 20:17:
Leuk stukje. Maaruh.... de 20 gepasseerd en nog nooit een wasje gedaan? Wat the tweak? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Sht ik val door de mand :o
Word binnenkort ook 20 en heb ook nog nooit de was gedaan. Ik woon dan wel thuis maar mijn moeder loop nu al te zeggen dat ik een wasmachine moet kopen voor de uitzet. 8)7 :X

Edit: spellingfouten gewijzigd

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 mei 2015 15:20]


Door Tweakers user Donool, donderdag 7 mei 2015 15:26

Hahaha, mooi verhaal!

Ben zelf nu ook ouder dan 20 en heb nog nooit de was gedaan.. heb sinds deze week een eigen huis dus dat wordt nog wat! Ik begrijp wel hoe je je voelt!

Leuke blog verder :)

Door Tweakers user Xepos, donderdag 7 mei 2015 15:29

Jurrian120 schreef op donderdag 07 mei 2015 @ 15:20:
[...]

Sht ik val door de mand :o
Word binnenkort ook 20 en heb ook nog nooit de was gedaan. Ik woon dan wel thuis maar mijn moeder loop nu al te zeggen dat ik een wasmachine moet kopen voor de uitzet. 8)7 :X

Edit: spellingfouten gewijzigd
Ah als je niet op jezelf gaat wonen dan kun je gewoon de wasmachine van de huisbaas gebruiken. Kunnen vast en zeker ook wel een paar kamergenoten je meehelpen met de eerste was. Het is niet eens zo moeilijk, als je het eenmaal snapt.

Door Tweakers user earvaag, donderdag 7 mei 2015 18:23

was dat nou zo moeilijk :P Ik had toendertijd na twee maanden reizen met een grote tas al gezien en heb sindsdien altijd zelf gedaan.

kleding is meestal 30/40 graden, handdoeken en theedoeken 60 of 90. En when in doubt, 30 graden fijne was. En als die zelfs dat niet overleeft dan is het sowieso troep wat in de afvalbak hoort.
broeken en truien enzo binnenste buiten erin, dan slijt de stof minder.
Trouwens, op 30/40 graden gaan bacteriën niet altijd dood. Wil nog weleens gaan meuren op den duur, onderbroeken, sokken en sportkleding. Dan kun je van HG speciaal potje voor kopen die je bij je wasmiddel erbij in kan doen (HG textiel sportkleding ofzo heet het). Of nachtje laten staan in azijn en daarna in de was.
En azijn + wasmiddel samen heffen elkaar op dus je moet ze echt apart gebruiken (azijn of in een emmer of in wasverzachterbakje).
Bloed, tomatensaus etc.etc. zelfde dag nog meteen in de was gooien met wat spul op de vlek zelf.

Volgens mij heb ik zo wel alle speciale gevallen gehad zo. Succes met je was(machine) ;) .

Door Tweakers user elleP, vrijdag 8 mei 2015 08:29

Volgens mij kan je bloedvlekken overigen het beste zo koud mogelijk wassen, op 60 graden bak je de vlekken er alleen maar extra in, en volgens mij op 40 ook al

Door Tweakers user jip_86, vrijdag 8 mei 2015 09:40

Herkenbaar :D
Al had ik voor 2,15 minuten reizen niet op kamers gegaan :+

Door Tweakers user Xepos, vrijdag 8 mei 2015 09:47

jip_86 schreef op vrijdag 08 mei 2015 @ 09:40:
Herkenbaar :D
Al had ik voor 2,15 minuten reizen niet op kamers gegaan :+
Ha!
Zeer oplettend van jou. ik heb het veranderd :)

Door Tweakers user Sky Lynx, vrijdag 8 mei 2015 14:06

Haha, die opmerking van je moeder behoort denk ik tot het lijstje van universele opmerkingen die moeders over de hele wereld maken ;)

Je zal denk ik vast al wel hebben gezocht op het interweb (omaweetraad etc.) om jezelf te onderwijzen in de waskunde, maar hierbij alvast drie tips van een Tweaker:
  1. Gebruik baking soda als voorwasprogramma voor linnengoed, witte was en eventueel echt vuile was waarvan je weet dat die niet in één keer schoon zal worden. De was wordt witter en eventueel hardnekkig vuil komt beter los. Overigens is het te gebruiken voor veel meer dingen in huis, het is een natuurlijk wondermiddel dat helaas nog niet zo bekend is in NL. Extra: niet te verwarren met soda (natriumcarbonaat). Baking soda = natriumbicarbonaat. Ik gebruik zelf Arm & Hammer in pakjes van 454 gram, verkrijgbaar bij zowat iedere Aziatische winkel voor ¤1,50 of minder. Vragen ze er meer voor? Dan is dat te duur, gewoon even verder zoeken.
  2. Eens in de twee maanden (afhankelijk van hoe vaak je wast, wij doen het één keer per maand omdat we vaker per week wassen dan een gemiddeld huishouden) een programma draaien op de hoogste temperatuur, bij voorkeur 90 graden Celsius. Als je alleen maar wast op 30/40 graden Celsius, dan zal na verloop van tijd de onopgeloste waspoeder/wasmiddel/wasverzachter "aankoeken" in de trommel/leidingen/afvoer, met alle gevolgen van dien (verstoppingen/versnelde slijtage etc.). Een was draaien op de hoogste temperatuur lost al deze aangekoekte restanten op zodat je weer een schone loopwerk krijgt. Ik doe het altijd met de moltons, die moeten namelijk op 90 graden Celsius worden gedraaid in de wasmachine. Je kunt het ook zonder was doen, gebruik dan een flesje wasmachinereiniger van de Hoogvliet of Kruidvat (eigen merk) of van Dr. Beckitt (ook te krijgen bij Kruidvat).
  3. In tegenstelling tot de reclames en adviezen van verkopers hoef je geen Calgon te gebruiken. Dat is in Nederland overbodig. Wij hebben dusdanig zacht water uit de kraan dat een ontkalkingsmiddel niet nodig is. Bovendien zit er in nagenoeg iedere goede waspoeder middelen tegen ontkalking die ruimschoots voldoen.
Niet bang zijn om te experimenteren, er kan weinig fout gaan. En als je een keer een witte T-shirt ineens roze uit de trommel ziet komen: so be it. Heb je extra slaapkleding over voor je date als er een overnachting in zit :*)

Door Tweakers user marciej123, vrijdag 8 mei 2015 15:44

Leuke blog!
Ik heb het ook 1 keer zelf gedaan, aan gebrek van een moeder tijdens vakantie.
Netjes hoopjes gemaakt met zwart /wit /kleur en het op 60 graden gezet.
Kon nog 2 shirts aan... 8)7

Door Tweakers user Waarnemer, vrijdag 8 mei 2015 17:01

Witte t-shirts kun je de blauwe spijkerbroeken bij doen..
het werkt hetzelfde als Reckit Blue... door het heel licht afgeven van de blauwe kleurstof lijken door optisch wit je shirts veel langer wit.

Na centrifugeren kleren altijd ophangen, hoef je niks te strijken...

Ultieme studenten wasmachine: http://i11.tinypic.com/4u9tlrr.jpg

Heb je twee soorten was: wit (met spijkerbroek) en de rest... en als je met een schroevendraaier overweg kan, kun je altijd zelf de reparaties doen...

Ik had er indertijd twee.. eentje die het deed en een donor in de schuur...

Door Tweakers user masauri, zondag 10 mei 2015 10:34

Zalig om te lezen , héél tweakblog waardig!

Door Tweakers user Basilange, zondag 10 mei 2015 11:12

Waarnemer schreef op vrijdag 08 mei 2015 @ 17:01:
Witte t-shirts kun je de blauwe spijkerbroeken bij doen..
het werkt hetzelfde als Reckit Blue... door het heel licht afgeven van de blauwe kleurstof lijken door optisch wit je shirts veel langer wit.

Na centrifugeren kleren altijd ophangen, hoef je niks te strijken...

Ultieme studenten wasmachine: http://i11.tinypic.com/4u9tlrr.jpg

Heb je twee soorten was: wit (met spijkerbroek) en de rest... en als je met een schroevendraaier overweg kan, kun je altijd zelf de reparaties doen...

Ik had er indertijd twee.. eentje die het deed en een donor in de schuur...
Lees oude spijkerbroeken nooit een nieuwe... oef.

Mam kon er toen wel om lachen.

Door Tweakers user nozem, dinsdag 12 mei 2015 10:23

Je schrijft erg leuk en bovendien over een onderwerp dat heerlijk herkenbaar is. Ga asjeblieft zo door!

Door Tweakers user PcDealer, woensdag 13 mei 2015 19:50

Komt er ook een review van je wasmachine?

Door Tweakers user Xepos, woensdag 13 mei 2015 20:46

PcDealer schreef op woensdag 13 mei 2015 @ 19:50:
Komt er ook een review van je wasmachine?
Hm dat is eigenlijk wel een goed idee, ja.
Wanneer ik klaar ben met de review van de T300 Chi zal ik een review van wasmachine plaatsen.

Dankjewel voor het idee.

Reageren is niet meer mogelijk